Bilgisayar ve Yazılım Fiyatları 

Bilgisayar ve yazılım fiyatları kurların da etkisiyle her geçen gün artmaktadır. Bilgisayar ve yazılım fiyatlarının belirlenmesinde önemli olan etkenler ayrı ayrı ele alınmalıdırlar çünkü her iki alanda birbiri olmadan anlamsız fakat ayrı başlıklardır. Bilgisayarlar teknolojinin gelişmesiyle altın çağlarını yaşamaktadırlar ve her geçen gün daha farklı özelliklerle tüketici karşısına çıkmaktadırlar. Fakat aldığımız bir bilgisayarın kullanımını %100 […]

user

Bilgisayar ve yazılım fiyatları kurların da etkisiyle her geçen gün artmaktadır. Bilgisayar ve yazılım fiyatlarının belirlenmesinde önemli olan etkenler ayrı ayrı ele alınmalıdırlar çünkü her iki alanda birbiri olmadan anlamsız fakat ayrı başlıklardır. Bilgisayarlar teknolojinin gelişmesiyle altın çağlarını yaşamaktadırlar ve her geçen gün daha farklı özelliklerle tüketici karşısına çıkmaktadırlar. Fakat aldığımız bir bilgisayarın kullanımını %100 hale getirmek ve en verimli şekliyle çalışabilmek için ihtiyacımız olan şey yazılımdır.

bilgisayar ve yazılım fiyatları 

Bilgisayar nedir ve kullanım alanları nelerdir, fiyatları neye göre belirlenir?

Bilgisayar en genel tanımıyla belleğine yüklenen yazılımların yardımıyla verilen komutları çok kısa sürede yaparak sonuçlandıran aygıtlara verilen genel isimdir. Masaüstü bilgisayarlar, diz üstü bilgisayarlar, mini bilgisayarlar vb. gibi birden çok çeşidi bulunan bilgisayarlar yaklaşık olarak 1871 senesinden beri kullanıcısına hizmet vermektedirler. Teknoloji çağının bu evresinde bilgisayarın kullanım alanları tek tek yazmakla bitmeyecek duruma gelmiştir; iş yerlerinden hastanelere artık her yerde her iş bilgisayarlarla halledilmektedir. Bu denli iş gücünü azaltan ve hayatı kolaylaştırmaya yarayan bilgisayarların fiyatları kur fiyatlarına göre belirlenmektedir.

Yazılım Nedir?

Yazılım, diğer adıyla program; bilgisayarın verilen komutları yerine getirmesini sağlayan, ona işlevsellik kazandıran komutlar dizisidir. Yazılım denilen bu komutlar olmadan elektronik hiçbir cihaz kullanılabilecek halde olmaz. İletişimde kolaylık sağlamak, işleri sonuca erken bağlamak ve zaman kazandırmak yazılımın en büyük özelliklerinin başında gelmektedir. Uygulama ve sistem yazılımları, bilgisayar programlara amaçları gibi birden çok alana ayrılan yazılım günümüzde artık kullandığımız tüm teknolojik aletlerin içinde bizlere kendini göstermekte ve teknolojik aletlerimizi olabilecek en verimli halde kullanmamıza yardımcı olmaktadırlar. Yazılım artık üniversitelerin “Yazılım Mühendisliği” bölümlerinde ders olarak da gösterilmekte ve bir meslek haline gelmektedir.

Yazılım Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?

Yazılım fiyatları bilgisayar fiyatlarında da olduğu gibi kurlara, sektöre ve çalışmalara bağlı olarak değişim göstermektedir. Almayı düşündüğünüz yazılım sisteminde çalışmış olan neredeyse binlerce çalışanın mesaini hesap ederek bile ücretlerdeki değişimin sonucuna varabiliriz. Yazılım fiyatlarının etkileyen tek faktör bu olmadığı gibi almak istenilen hizmet, sunulması istenilen komutlar ve yazılımı kullanacağımız ürünler de fiyatlandırma da rol oynamaktadır.

Bilgisayar Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Bir ürünü satın alırken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur ne istediğimiz bilmektir. Ürün yelpazesinin en yoğun olduğu çağda bilgisayar gibi hayatımızın bir parçası haline gelmiş bir ürünü satın alırken de dikkat etmemiz gereken ilk şey bu olmalıdır. Bir bilgisayardan istediğimize karar verdikten sonra bu faktörler doğrultusunda yapılan bütçe hesabıyla kendimize uygun bilgisayarı bulmak zor olmayacaktır. Kullanım amacımıza karar verdikten sonra hangi işletim sistemini seçeceğimize, bilgisayarımızın donanım özelliklerinden, bağlantı türlerine, ağırlığından ekran büyüklüğüne kadar her özellik fiyatının belirlenmesinde rol oynayacaktır.