Deforme olan ayakkabılarınızı çöpe atmak yerine tamir ettirebilirsiniz. Kaliteli ve sağlam bir şekilde tamir edilen ayakkabılarınızı eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayakkabı tamirini bu alanda uzmanlaşmış ayakkabı tamircileri yaparlar. Ayakkabı Tamiri Fiyatları kullanılan malzemenin kalitesine göre ve ayakkabının türüne göre değişir. Ayakkabıların tamirinde kullanılan malzemelerin çokluğuna göre de fiyatlar değişebilir. Her ayakkabının kendi çeşidine ayrı […]
Deforme olan ayakkabılarınızı çöpe atmak yerine tamir ettirebilirsiniz. Kaliteli ve sağlam bir şekilde tamir edilen ayakkabılarınızı eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayakkabı tamirini bu alanda uzmanlaşmış ayakkabı tamircileri yaparlar. Ayakkabı Tamiri Fiyatları kullanılan malzemenin kalitesine göre ve ayakkabının türüne göre değişir. Ayakkabıların tamirinde kullanılan malzemelerin çokluğuna göre de fiyatlar değişebilir. Her ayakkabının kendi çeşidine ayrı bir fiyatı vardır. Spor ayakkabı, loafer ayakkabı, babet, çizme veya terlik tamirinin fiyatları birbirinden farklıdır. Ayrıca yapılan işe göre de fiyatlar değişir. Topuk veya taban yapıştırma, sökük dikme, boyama ve parlatmanın fiyatları da birbirinden farklıdır. Ayakkabınız için doğru ve kaliteli bir tamir uygulanırsa, onu uzun süreli bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ayakkabı tamiri yapmak tecrübe, dikkat ve sabır gerektirir. Sağlam tamir edilmiş ayakkabılar için, tamir ettireceğiniz ayakkabı tamircisini özenle seçmelisiniz. Bazen her ayakkabı tamircisinden aynı sonucu alamaz, aynı titizliği göremezsiniz. Bunun için tamir ettireceğiniz yerden bilgi almanız, gerekirse tamircinin internetteki geri dönüş yorumlarına bakmanız gerekebilir. Sizin de rahat ve şık bir ayakkabınız neden olmasın? Ayakkabılarınızı kenara savurup atmadan önce, onlara bir şans vermeyi gözden geçirin.
Ayakkabının tarihi kıyafetlerin tarihi kadar eskidir. Ayakkabı; ayakların yerle temasını engelleyerek yabancı maddelerden, kötü hava koşullarından koruyan farklı çeşitlerdeki ayak giyimidir. Topuklarımızı ve ayak bileklerimizi daha iyi desteklemek için ayakkabılara ihtiyacımız vardır. Bot, çizme, sandalet, topuklu, spor ayakkabı, loafer gibi çokça çeşidi vardır. Ayakkabı tamiri, bunun gibi ayakkabı çeşitlerine göre değişiklik gösterir. Ayakkabı; “Taban” denilen alt parça ile “Saya” denilen üst parçadan oluşur. Ayakkabının tabanı, yerdeki değişik maddelerle temasından zarar görmemesi için daha dayanıklı ve kalın bir malzeme kullanılarak yapılır. Ayağı saran saya ise daha ince bir malzemeden yapılır.
Ayakkabı modelleri yüzyıllar boyunca çeşitlilik göstermiştir. Bunun ilk nedeni ayakkabıların tropikal iklimden soğuk iklime kadar değişen farklı coğrafyalara ve modaya uygun yapılmasıdır.
Çoğu zaman ayakkabılarımız çok fazla kullanmaya, hava koşullarına dayanarak veya yerdeki yabancı maddeler yüzünden yıpranır. Bazen de ayakkabımızı yanlışlıkla kötü bir yüzeye sürteriz ve üzerinde çizikler, hatta yırtıklar oluşur. Bu gibi durumlarda ayakkabımızın eski haline dönmesi için onu ayakkabı tamircisine götürürüz. Ayakkabı tamiri; dikme, boyama, yapıştırma, parlatma, taban küçültme/büyültme gibi onarmaları kapsar. Ayakkabı tamirinde, kullanılan malzemeler çok büyük bir rol oynar. Örneğin yapıştırma işleminde, yapıştırıcının sağlam olması, dikme işleminde ipin ince olmaması, boyama işleminde boyanın kaliteli olması çok önemlidir. Ayakkabı yapıştırma işleminde, en uygunu kontakt yapıştırıcıdır. Kontakt yapıştırıcılar ile ayakkabınızı yapıştırırken, yapıştırıcıyı sürdükten hemen sonra yapıştırmayın. Her iki yüzeye, bir fırça yardımıyla ince bir kat halinde sürüp 4-5 dakika bekleyin, sonra yapıştırın. 1 veya 2 gün civarında üzerine ağırlık koyarak bekletin veya uygun bir yer ise mandal yardımıyla sıkıştırın.