Bay Bayan Terzi Fiyatları

Üretimi gerçekleşen bir tekstil ürününün, kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi veya yeni bir tekstil ürünü oluşturulması bay bayan terzi çalışanları tarafından sağlanmaktadır. Bununla beraber terziler alınan yeni bir ürünü tekrar revize edebileceği gibi var olan zarar görmüş, yıpranmış, sökülmüş çeşitli ürünlerin de tamirini de sağlamaktadır. Yalnızca giyim tekstil ürünlerini onarmakla kalmaz, ev tekstil ürünlerinden olan […]

user

Üretimi gerçekleşen bir tekstil ürününün, kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi veya yeni bir tekstil ürünü oluşturulması bay bayan terzi çalışanları tarafından sağlanmaktadır. Bununla beraber terziler alınan yeni bir ürünü tekrar revize edebileceği gibi var olan zarar görmüş, yıpranmış, sökülmüş çeşitli ürünlerin de tamirini de sağlamaktadır. Yalnızca giyim tekstil ürünlerini onarmakla kalmaz, ev tekstil ürünlerinden olan çarşaf, nevresim, koltuk örtüleri, masa örtüleri vb. gibi ürünlerin de onarımını gerçekleştirir. Bir diğer seçenek olarak müşterinin beden ölçülerine göre seçilen kumaşlar eşliğinde yeni bir giysi imalatı da yapan terziler oldukça beceri gerektiren bu alanda çeşitli fiyatlandırmalarla bunları gerçekleştirmektedirler.

bay bayan terzi fiyatları

Güncel Terzi Dikim Onarım Fiyatları

Bay bayan terzi çalışanları yaptıkları iş çerçevesinde farklı fiyatlandırmalara sahiptirler. Terziler; pantolon paça daraltma-kısaltma, fermuar onarımı, gelinlik-abiye beden onarımı, yeni ürün imalatı gibi çeşitli alanlarda müşteriye hizmet vermektedirler. Paça daraltma onarımı 5-15 TL, fermuar onarımı pantolon, elbise ve mont kategorilerini içerdiğinden 15-50 TL arasında geniş bir fiyat aralığında değişkenlik göstermektedir.  Elbise, gelinlik onarım ve boy düzenlemelerinde ise fiyatlar 50-100 TL aralığında değişmektedir. Fiyatların belirlenmesi piyasadaki alt limite göre belirlenirken, deneyimli olarak değerlendirilen terziler için bu fiyat alt limitin daha yukarısında tutulmaktadır. Terzilik; el becerisi, tecrübe gerektiren bir zanaat alanıdır. Bir kurum terzisi olarak çalışan kişilerin aldıkları aylık ücret ise 3000-5000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Terzi Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Terzi olabilmek için günümüzde belediyeler halk için ücretsiz ya da ücretli olmak üzere bazı kurslar düzenlemektedirler. Bu kurslarda detaylı terzilik eğitimi verilmektedir. Katılımcıya teorik ve pratik tüm gereklilikler anlatılmaktadır. Bunlara katılarak bay bayan terzi sektöründe meslek icra etmenin başlangıcı yapılabilir. Bu kurslar ile çıraklık, kalfalık ve kazanılan deneyim sonrasında da ustalık belgeleri verilmektedir. Kurslar dışında meslek yüksek okulları, üniversitelerdeki ön lisans programlarına katılım sağlanarak terzi olunabilir. Terzi olmak için; dikkatli, el becerisine sahip, yaratıcı, pratik, güncel moda sektörüne hakim olmak gereklidir. Müşterinin ne istediğini anlayıp, istenilen kriterleri siparişi oluşturmada etkin bir şekilde kullanmalıdır.

Terziler En Sık Hangi Malzemeleri Kullanır?

Bay bayan terzi çalışma alanlarında makas, dikiş makinesi, deneme aynası, ütü, dikiş ipleri, iğne, fermuar, tebeşir gibi malzemeler mutlaka bulunmak zorundadır. Terziler sıklıkla giysi onarımı yapmaktadırlar. Bu işlem sırasında ölçü alımı ve boyun belirlenmesi tebeşir/ silinebilir bir kalem veya iğnelerle sağlanır. Belirlenen kumaş boyunun fazlalığı terzi makası ile kesilir. Kesildikten sonra kumaş için uygun dikiş atımı, uygun ip rengi ile sağlanır. Dikiş makinesi ile atılan dikiş sonrası kumaşın pürüzsüz ve kırışıksız görünüme sahip olması ütü ile sağlanır. Bu işlemler yalnızca giysi onarımları için yapılmamaktadır. Diğer ev tekstil ürünlerinin de onarım süreci veya yeni bir ürün imalat süreci de bu elzem terzilik malzemeleri ile gerçekleştirilmektedir.